PETREA-notes

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Decoupage

Mám tu skvelý námet na darček alebo len na obyčajné zahnanie nudy. Ak poznáte niekoho kto má sviatok a neviete čo mu máte kúpiť, skúste urobiť niečo vlastnými rukami - poteší to aj vás aj obdarovaného).

 

TU je návod ako si urobiť krabičku zdobenu servitkovacou technikou tzv. decoupage.

1. zohnať si materiál (preferujem obchody DaVinci): štetec na farby, štetec na lepidlo, nožnice, akrylové farby, drevená krabička (aká sa vám páči), rôzne druhy servítok a samozrejme lepidlo určené na decoupage (môžeme pripojiť fén na vlasy)

2. na začiatok si treba vybrať servítku/-tky, ktorú/-é chceme použiť... podľa nich si vyberieme podkladovú farbu.

 

(vyzera to celkom vtipne)

3. vybranú farbu použijeme na natretie krabičky (v prípade akrylových farieb nemusíme používať lak na drevo, pretože po zaschnutí pôsobia lesklým dojmom).

4. kým čakáme na vyschnutie farby, vystrihneme si zo servítky časť, ktorú chceme použiť na zdobenie (môže to byť celý kus servítky alebo nejaký vzor). Na zdobenie vužívame LEN TÚ NAJVRCHNEJŠIU ČASŤ SERVÍTKY!!! Spodné dve vrstvy môžeme vyhodiť.

5. keď je farba uschnutá a servítka vystrihnutá, nanesieme lepidlo na plochu kam chceme vystrihnutý obrázok nalepiť. Keď je lepidlo už na krabičke, opatrne tam priložíme vystrihnutý obrázok.

6. keď máme servítku preloženú, opäť s lepidlom prejdeme po celej ploche (nemusíme použiť moc lepidla - vytvorí sa biely povlak).

(spodnú stranu - dno - krabičky, osobne nemalujem, závisí na vás)

7. keď je lepidlo na krabičke máme dve možnosti: môžeme ho nechať uschnúť len tak - trvá to dlhšie, alebo môžeme použiť fén na vlasy a vysušiť lepidlo. Po zaschnutí to vyzerá ako by bol daný vzor na krabičke namalovaný.

 

Pomocou servitkovej techniky sa dá zdobiť mnoho predmetov. V prípade záujmu môžem pripraviť ďalší návod. :)

P.S.: Ak chcete na vnútro použiť lak na drevo, môžete. Ale v ŽIADNOM PRÍPADE lak nepoužívajte na povrch ktorý je zdobený servítkou. Nedopadne to dobre...

Na dno krabičky môžete použiť nejakú výstelku, alebo ušiť "vankúšik". Záleží na vás.

 


Urob si sám | stály odkaz

Komentáre

  1. jaj ano, uz pamätam :-P
    uz si pamätam, len som mala trosicku problem to precitat :-)))) ked som este chodievala na zus, tak to sme tam robievali taketo blbotinky, nie krabicky ale obrazky atd :-)))) uz sme to nemali kam davat, az tolko toho bolo :-)
    publikované: 26.10.2010 15:50:19 | autor: Bronislava Choquette (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014